Minulta on muutamaan kertaan kyselty mistä kirpparilta tekee parhaita löytöjä. Ja nyt päivi kyseli muutakin ja jäin oikein pohtimaan. Ja kirppareista sanoisin, että kaikilta tekee löytöjäja joskus taas ei mistään. Vaihtelee kovin, nytkin olen käynyt paikallisella kirpparilla viitisen kertaa ja löytänyt yhden tyynyliinan. Ja välillä yhdellä kerralla paikalliselta kirpparilta löytää korin täyteen ihanuuksia. Paikallisella kirpparilla pöyrähdän suunnilleen kerran viikossa, kun olen muutenkin keskustassa liikkeellä. Kesäisin useammin, kun mennään lasten kanssa lenkille ja leikkipuistoon kirpparireissun lomassa.

Ja samaan paikkaan vien lähes kaiken meille tarpeettoman myyntiin, huonekaluista lasten vaatteisiin. Takaisin tuon yleensä muutaman muovikassin joiden ajattelen menevän kaupaksi seuraavalla kirpparimyynnillä. Vuokraan pöydän pari kertaa vuodessa, muutamaksi viikoksi kerrallaan. Ne mitä en kaupaksi ole saanut, enkä halua kotiin kuljettaa takaisin jätän ota tästä koriin, tai kirpparin pitäjä laittaa erään yhdistyksen pöytään myyntiin tai jos kirpparin pitäjä tietää mihin voi jotain lahjoittaa, niin lahjoitan sitten eteenpäin. Lasten vaatteita ja kankaita voin lahjoittaa/myydä/vaihtaa kavereiden kesken.

Mutta minulla on miehen mielestä paha tapa bongailla kirppareita ollaan missä tahansa. Ja koskaanhan ei ole niin kiire, ettei ehdi pysähtymään pikaisesti kurkistamaan uutta kirpparia. Nyt oltiin viiden päivän reissulla pääkaupunkiseudulla ja sen vuoksi pääsin tutustumaan paikalliseen kirpparitarjontaan. Mutta usein pikkukirppareilta maalta tekee kivoja löytöjä edulliseen hintaan. Tai sitten ei löydä yhtään mitään. Kaupunkien kirppareilta löytyy helposti kaikkea varsinkin vaatetta. Mutta varsinkin meidän suunnalla hinnat ovat välillä todella kovia. Mutta tuurilla löytää ihan mistä vaan ihan mitä vaan tai sitten ei tosiaan yhtään mitään.

Huutista en nykyisin enää käytä, liian hankalaa. En osta enkä myy.

Kaupasta uutena ostetut jäävät nyt puolenvuoden seurannaksi. Oli kyllä mielenkiintoista kirjata ylös kaikki ostokset, mutta nyt painaa kiire päälle ja aika loppuu kesken. Mutta puolenvuoden uutena ostettuihin kuuluu vielä unohtunut uikkareiden yläosa ja koko ajan on tullut kaksi lehteä (Ottobre ja Kuluttaja).