Esikon ollessa mummin luona, kuopus joutui kanssani kiertelemään kirppareita. Omien pikkukärryjen työntäminen ei onnistu, kärryt kiihtyvät alta aikayksikön nollasta sataan. Isoissa kärryissä tuo ikiliikkuja ei pysy hetkeäkään paikoillaan. Vaan virallisella istumapaikallakin onnistuu kääntymään väärinpäin, pötköttelemään siinä istumapaikalla ja tietysti seisomaan siinä myös. Juu ja kaikki tämä tapahtuu kolmessa sekunnissa. Käsi kädessä kävely ei onnistu laisinkaan, kuopus haluaa kävellä itse. Voi huoh. Onneksi on Manduca, siinä kuopus istuu selässä ihan nätisti ja katselee ja juttelee sieltä. Mutta tietysti kuopuksen täytyy periatteesta kiukutella, kun kyytiin nostetaan. No suurin ongelma kuopuksen kiukuttelusta tuntuu olevan kanssaeläjillä. Voi mitä katseita ja varsin mieltäylentäviä lauseitakin on tullut kuultua. Mutta eihei ei meistä niin helpolla pääse eroon,  me liikumme edelleen ihmisten ilmoilla nyt ja tulevaisuudessa. Eli Manducaa ei sovi unohtaa kirpparireissuilta.  Joskus näinkin on päässyt käymään. No onneksi ei tänään.

Löytöjä oli vähän, vain yksi. Mutta sitäkin hienompi. Olen yrittänyt pitää lähiaikoina aika tiukkaa linjaa kirpparilla, vain oikein ihanat ihanuudet sallitaan.

No tämähän nyt ylitti kriteerit mennen tullen. Satumaa kangasta ruskeana, lakana tai verhon toinen puolisko 2€. Ja vielä oikein hyvässä kunnossa oleva kangas. Oi kuinka hieno.

Sopisikohan tälle kaveriksi keltainen verho.

Aiemmin löytynyt Satumaa keltaisena sopisi pariksi. Kuka on päättänyt, että verhojen olisi oltava samaa väriä.

Ja pussilakana ja tyynyliina samaa sarjaa. Ja sitten vielä keltainen täkki samaa sarjaa. Vain lastenhuone puuttuu. Mutta voihan Satumaa. Kaikki Satumaat löytyneet kirppareilta aikoinaan.

Vietiin lasten kanssa  minun pikkusisko junalle läheiseen kaupunkiin.  Maalla läheinen kaupunki sijaitsee reilun 30km päässä. Ja takaisin tullessa ajettiin kirpparin ohi. Kirppari oli vielä puolisentuntia auki, joten poikettiin siellä lasten kanssa. Kun kerran sinne asti oli ajettu. Löytyi kuopukselle paita ja mekko. Tuo paita nyt ei oikein minuun iske, mutta kuopus tykkää "Kittestä".