1639755.jpg

Näistä kirjoista tulee niin valtavasti muistoja mieleen. Muistan kuinka paras kaverini oli meillä hoidossa ja äitini luki näitä meille. Muistan kuinka äitini luki näitä minulle. Muistan kuinka osa näistä myytiin pois kirpputorilla. Sain itse valita mitkä säästetään ja mitkä joutavat pois. Muistan, kun pikkusiskoni olivat kohdelleet osaa kirjoista julmasti. Minun lempikirjaani oli revitty. Yksi sivu oli rikki. Muistan tunteita joita tunsin, kun näitä luettiin. Nyt luen näitä esikolle. Osa näistä on vielä liian pelottavia tai surullisia, mutta muutama on jo hyväksi testattu. Tuo meidän esikko on niin kovin herkkä. Itku tulee niin herkästi, jos kirja on liian surullinen.

Joskus löysin näitä kirjoja käydessäni kotona ja otin tietysti mukaani. Myös mieheni vanhoja saman sarjan kirjoja löytyi meidän vajasta. Muutaman olen myös löytänyt kirpputorilta. Välillä näitä löytää, en vaan raaski näistäkään niin kovin paljon maksaa.

Sitten ehdoton suosikkini tarkempaan esittelyyn. Tämän kirjan satu ja kuvitus ovat niin loistavat. Koulussa kirjoittamani runotkin tuovat tämän kirjan mieleen. Nyt kun niitä jälkeenpäin mietin, vaikka en moneen vuoteen edes muistanut koko kirjan olemassaoloa. Tai oikeastaan toisinpäin, kun luin tätä kirjaa tänään niin mieleeni muistuivat ala-asteen runo ja ylästeen runoja. Mielenkiintoinen on ihmisen mieli ja muisti. Olipas sekavaa... Ja entäs tämän kirjan kuvat, niin ihania, ihanat värit.

Nyt tämä kirja Angervoinen, Ingervoinen. Kirjoittanut Orvokki Annala ja kuvittanut Matti Lassila.

1639921.jpg

Muutamia kirjan kuvia.

1639927.jpg

1639932.jpg

1639941.jpg

1639948.jpg

Tulipas noita kuvia monta, mutta en osannut päättää minkä niistä laittaisin niin laitoin kaikki. Mietin myös kuinka sallittua noita kuvia on laittaa, mutta nuo on nähtävä ei niitä voi kirjoittaa. Onkohan kenenkään muun lempikirja ollut Angervoinen, Ingervoinen...