Olen viimeisen kuukauden aikana kierrellyt enemmän kirppareilla kuin laki sallii. Mutta täytyy nauttia nyt, kun joka kerralla löytyy jotain kivaa tai tarpeellista.

Kuopukselle vielä vähän iso Meandin paita. Ihan minun lempparikuosi. Hintaa oli pikkuisen liikaa 6€, mutta tämä oli niin hieno ja hyväkuntoinen että ostin. Aivan ihana.

Kuopukselle mekko.

Esikolle ruskea paita, muut kuopukselle.

Kuopukselle...

Esikolle paita.

Ja vauvalle.

Ja vielä kivaa kangasta ompeluksiin.

Tässä muutama viikko sitten törmäsin meidän vanhoihin vaatteisiin yhdellä lapsiperheellä. Ainakin haalari ja takki olivat tyttöjen vanhoja. Kivaa kun vaatteet kiertää käytössä. Paikallinen kirppari on lapsiperheiden pelastus. Ja positiivisessa mielessä ehdottomasti. Samoin selailin vanhoja kirppislöytöjäni ja moni vaate on jo jatkanut matkaansa uuteen kotiin.

Eräällä kirpparilla vanhemmat naismyyjät juttelivat kuinka nykyisin lastenvaatteet kiertävät niin hyvin. Miettisivät, että vaikuttaa varmaan jo kaupan uusien vaatteiden myyntiinkin. Sehän olisikin ihan huippua. Muistelivat siinä vielä meidän asiakkaiden kanssa, että joitain vuosia sitten oli lähes noloa käyttää lapsilla kierrätettyjä vaatteita. Toivottavasti tälle tulevalle sukupolvelle vaatteiden ja muiden tavaroiden kierrätys olisi yhtä itsestään selvää, kuin omalle ikäluokalleni pullojen palautus kauppaan. Vaikka Suomen erinomainen pullojen palautussysteemi selkeästi huonompaan muuttuikin.