Inspis tehdä taloa. Johtuneeko pitenevistä päivistä vai tapettien tuijottelusta. Mutta ei sen väliä, löytyi kuitenkin. Ei väliseinät eivät ole vielä valmiita, eivät edes aloitettuna, mutta aika pian on jo niidenkin vuoro ja sitten saa lähteä jo tapettiostoksille. Pientä porkkanaa.

Ulkoa, juuri sopiva keli rakentaa osui tunnetusti tähän talveen.

Sisältä, lastenhuone oikealla ja oviaukko eteiseen.

Keittiö ja takana kosteat tilat.

Olkkari ja meidän makkari. Vielä ei ole käytetty painekyllästettyä puuta missään. Terassien alimpiin osiin taitaa tulla muutama painekyllästetty puu, jos muistan oikein. Mutta tähän asti selvitty ilman. Ainoa muovi taloon on tähän mennessä laitettu kattoon. Ylös tulee niin paksulta eristettä, että ilman muovia rakenne ei olisi turvallinen. Mutta eniten muovia on tullut pakkausmateriaaleista. Muovia ei tule seiniin eikä lattiaan. Tai tietysti lattialammitysputket saattavat olla muovia. Mahtaakohan lattiaan olla mitään pintamateriaalia, missä ei olisi muovia edes pinnassa. Lautalattia kun on pois suljettu vaihtoehto. Ei toimi vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa. Ja hinnan tietysti tulisi olla ystävällinen kukkarolle. Muovia varmaan jossain muodossa tulee ainakin kosteisiin tiloihin, voisin kuvitella.

Muutaman kerran on kyllä käynyt mielessä, että vähemmällä pohtimisella olisi päässyt, kun olisi valinnut "nykyaikaisemman" tavan rakentaa.

Kunhan saadaan laudoitus huokolevyjen alle lattiaan valmiiksi. Niin ei kauheasti ole hommia ennen kuin saadaan tiilet katolle. No jospa nyt ei tulisi enää kauheita pakkasia ja tuo lumi kohta sulaisi katolta. Ei uskalla laittaa eristeitä ennen kuin katto varmasti pitää vettä. Ei kiitos märkiä eristeitä. Mutta tosiaan sehän näyttää jo vähän talolle.