Tilasin tammikuussa Sampsukasta vähän joustofroteeta. Ja tänään ensimmäinen ompelus valmistui. Osasin ommella vetoketjun, ihan ihka ensimmäistä kertaa elämässäni. Nyt ehkä osaan ommella takkiinkin vetoketjun, kivaa.

Kuvassa lahkeet näyttävät pussittavan, mutta kuopuksen villikset vaan aiheuttavat tuon pussituksen jalkojen yläosassa. Kaikki muu puvussa onnistui, paitsi parannettavaa jäi vetoketjun ompeluun ja kauluksen etuosan jouduin purkamaan molemmilta puolilta. Mutta kauluksesta tuli kuitenkin ihan kohtuullisen onnistunut. Vaikka kuva ei kyllä kaulusta imartele.

Kaava Suuri Käsityö lehdestä, huhtikuu 2008, vauvan oloasu.

Puku istuu kuopukelle yllättävän hyvin. Olen niin tyytyväinen kun sain koko puvun ommeltua ja vielä tosiaan vetoketjunkin. Kangas ja vetoketju uutena, resorit mummon varastoista. Mutta en olisi vuosi sitten uskonut osaavani ommella tällaista kokohaalaria lapsille. Ja vielä niin onnistunutta, että kelpaa ihan käytttöön ja ei suinkaan yöpukukäyttöön. Ehkä minulla on toivoa oppia ompelemaan, vaikka koulussa tulikin oltua puutöissä suurin osa ajasta.