Alkuun pikkaisen imetyksestä. En ole mielestäni mitenkään fanaattinen imetyksen suhteen. Minua ei kiinnosta miten muut ruokkivat lapsensa, kunhan ruokkivat. Mutta, mutta miksihän aina päädyn neuvolassa väittelemään imetyksestä. Suomessahan on ainakin vielä voimassa 6 kuukauden täysimetyssuositus. Olen kuullut huhuja, että suosituksia saatetaan muuttaa. Siis muuttaa ainoastaan Suomessa, mahtaako onnistua näin EU aikana yksin muutta suosituksia. Tiedä sitten. WHO tuskin kuitenkaan tutkimatta on tuota suositusta antanut.

Mutta, mutta siis se suositus on nyt Suomessakin tuo 6 kuukautta. Nyt kuitenkin neuvolassa kehoitettiin aloittamaan jollain riisivellillä kiinteiden maistelu tuossa 5 kuukauden iässä. Herkkyyskausi syömisen opetteluun ajoittuu kuulemma tähän ikään. Olisi tärkeää suun motoriikan harjoitteluun. Yritän siinä sitten kysellä, että eikös se rintamaito kuulukin Suomenkin suositusten mukaan sinne vuoden ikään asti.  Ja täysimetys 6 kuukauden ikään asti. Onhan siinä aikaa harjoitella syömistä. Kuulemma kuuluu, mutta ei riitä täyttämään proteiinien ja vitamiinien saantia pelkkä rintamaito puolenvuoden jälkeen. Enhän minä aikonutkaan puolen vuoden jälkeen pelkällä maidolla tuota lasta kasvattaa. Ei kai tuolla kuukaudella ole käytännössä mitään merkitystä, mutta jos kuopus on kasvanut hyvin ja on tyytyväinen niin miksi ihmeessä tulisi aloittaa kiinteät 5 kuukauden ikäisenä. Ei se silloin ole täysimetystä, jos riisivelliä syöttää.
 
Olen aiemminkin väitellyt imetyksestä neuvolassa, silloin paikalla oli sijainen. Joka väitti, että imetys pilaa yli yksivuotiaan hampaat,  kun maito on niin sokeripitoista. Kyllä imetys kuuluu lopettaa vuoden ikäisen lapsen kanssa, piste. No kuinkas sattuikaan sama sijainen oli neuvolassa, kun esikko oli 1,5-vuotias ja imetin edelleen. Silloin ei enään imetyksestä sanottu mitää.

Voi vaan arvata, mitä nyt aion tehdä kuopuksen kiinteiden aloittamisen suhteen. Hiukan vain ärsyttää, kun joutuu kinaamaan asiasta neuvolassa, vaikka imettää suositusten mukaan. Suomen imetystuki on erinomaista tai jotain. Niin WHO:han suosittelee imetystä muun ruuan ohella kahteen ikävuoteen asti ja senkin jälkeen jos äidistä ja lapsesta siltä tuntuu, piste...

Aamulla aika kului esikon kanssa hiekkalaatikolla. Mies bongasi kirpputorilta tämän suloisen lehmämuotin 0.5€.
1692891.jpg

Hiukan aikaa ehdittiin hiekkalaatikolla leikkiä, ennen kuin pahuksen sade alkoi.
1692894.jpg
 
Vielä yksi ihanuus. Ensi kesäksi kukkapurkki 5€. Tämä löydettiin, kun neuvolan jälkeen poikettiin vielä paikalliselle kirpputorille.
1692907.jpg