Ulkona on niin pimeää ja minua väsyttää. Voisin nukkua jouluun asti. Tänään sentään päästiin aamupäivällä kävelylle, kun kerrankin ei satanut. Nyt varmaan jo taas sataa. Hiukan ankeaa keliä. Taidan muuttaa Espanjaan tai Suomen pohjoiseen, mihin vaan missä on valoa tai lunta. Väittäköön kuka vaan ilmastonmuutoksen olevan vaikka millainen salaliittoteoria, ihmisten rahoja siinä vain kerätään. Mutta eivät minun lapsuuteni syyskuu, marraskuu, joulukuu ja tammikuu olleet haravointikeleiksi soveltuvia kuukausia. Olemme ainakin muutamana edellisenä vuonna haravoineet joulun ja uudenvuoden välisinä päivinä. No perinne se on sekin. Mutta pienen aasinsillan kautta uudenvuoden lupauksiin. Olen miettinyt, että taidan koota kaiken vuoden ajalta uutena ostetun omaan kategoriaan, en kuvin kaikkia, mutta ainakin sanallisesti. Kaiken mitä meidän perhe ostaa uutena vuonna 2010. Emme osta nytkään paljon uutena, mutta olisi aika hauska tietää paljonko vuoden aikana oikeasti tulee ostettua tavaraa uutena vanhempien ja kahden leikki-ikäisen perheessä. Näin meidän perheen kohdalla. Ruoka poislukien sekä rakennustarvikkeet. Mutta kaiken muun langat, kankaat, lelut, vaatteet, jalkineet, harrastusvälineet, kemikaalit, kaikki. Ai miten niin ekologista omaatuntoani nipistelee uuden talon rakentaminen. Vaikka siinä jonkin verran on ekologisuutta pohdittukin. Tokikaan vielä kaikki viime uudenvuoden lupauksetkaan eivät ole toteutettuna. Noloimpana, meille tulee edelleen mainospostia. Mutta kun mainoksissa on hyviä rakennustarviketarjouksia. Kun talo on valmis niin lupaan...

Tämä pimeys masentaa, mutta onneksi kirpputoreilla on valot. Meidän pöydästä on kivasti saatu tavaraa myytyä ja osa lastenvaatteista lähti muuten vaan hyväntekeväisyyteen. Piti saada tilaa pöytään niin lastenvaatteita lähti ensikotiin tai Venäjälle. Ja kaikki loputkin myymättömät lastenvaatteet lähtevät saamaan paikkaan. Mutta mies on (taas) tehnyt pitkää päivää töissä ja minä halusin mennä jonnekin ihan yksin. Yllättäen poikkesin kirpparille.

Jouluinen pöytäliina. Kaikki muut paitsi viimeinen löytö olivat -50%.

Tuo salama saa niin rumiksi nuo värit, mutta tässä hiukan lähempänä totuutta.

Itselle mekko, kuopus avustaa.

Esikolle joululahjaksi kirja, toinen kirpulta ostettu kirja on jo paketissa.

Sitten tämä ihanainen apina esikolle joululahjaksi. Shhh, ei kuiskaustakaan esikolle. Esikko toivoi isoa Monchhichi-apinaa jo viime jouluksi, mutta silloin ei löytynyt mistään. Nyt löytyi. Toivottavasti kukaan ei nähnyt ikihymyä naamallani, kun kuljin tämä kainalossa kirpputorin käytäviä pitkin.

Kun näin tämän päätin, että voin maksaa pikkuisen enemmän, on niin ihana. Olen pyöritellyt vastaavaa paikallisella kirppiksellä suolaiseen hintaa kädessäni. Oli "tilauksesta" menossa jollekin silloin. Mutta tämä maksoi 1€.

Apinaperhe, yksi keskikokoinen silmäpuoli on hukassa. Varmaan jemmassa vaihtoleluissa yläkerrassa.