Pientä tyhjennystä kangaskaappiin...

Sampsukan sukellusvenetrikoosta housut kuopukselle.

Kaava Ottobre 6/2009 pitkikset / pyjamahousut. Samalla kaavalla siis kuin kuopuksen aiemmatkin housut.

Samalla kaavalla toisetkin housut. Kankaana pikkusiskon vanhat lökärit, minulle vaan hiukan turhan isot. Joten päätyivät kuopukselle housuiksi. Mummon vanhaa resoriakin löytyi pieni pala vielä kaapinperältä. Sivuun jätin vanhoista housuista sivusaumat. Näyttävät enemmän housuilta ja vähemmän yöpuvun housuilta.

Ja pari pipoa Kukikkaat kuosit -blogin ohjeella. Ylempi tehty esikon vanhasta ihanasta Dunsin mekosta. Oli vaan niin tahrainen ja kädensuut niin likaiset, että ei kehdannut enää päälle pukea. Pipoksi kelpasi sentään. Yksi tahra osuu päälikankaaseen, mutta sen verran haalea, että ei haittaa käyttöä. Tästä tuli minusta aika kiva pipo kuopukselle. Ihan kuin meillä ei pipoja jo olisi... Mutta vaihtelu virkistää. Ja helppo pestä kuraiset pipot, kun aina on laatikossa puhtaita tilalle.

Ja alempi pipo esikolle. Esikko valitsi tämän kankaan laatikosta, johon on erinäisistä syistä vaatteita joutunut odottamaan jatkokäsittelyä. Samasta korista löytyi moni muukin kangas näihin ompeluksiin. Tämä kissakangas on varmaan miehen isosiskon lapsuuden vanha paita. Oli vaan niin venahtanut, että sellaisenaan ei voinut käyttää, vaikka kiva kuviointi olikin. Sisävuori taitaa olla anopin vanhaa paitaa. Tästäkin tuli ihan kiva. Lisäksi ompelin yhden pipon vielä joululahjaksi.

Sitten vielä pikainen tilkkupeitto tyttöjen nukeille. Jämäpaloista ja yksistä rikkinäisistä puolipotkareista koottu peitto. Taustakankaana ihan vain lakanaa. Tästä tuli loppujen lopuksi yllättävän hauskan näköinen.

Ja vihdoin ja viimein itselle valmistunut pipo Novitan Purosta. Yhden tein puoleenväliin ja purin, ei näyttänyt hyvältä raidallisena. Pakkohan näitä viime talven Puroja oli jemmata, kun kerran paikallisessa lankakaupassa tarjouksella oli kesällä. Mutta valmistui pipo ennen talvea. Mieskin kuulemma kelpuuttaisi pipon jossain järjellisessä värissä. Ehkä pääsen kutomaan vielä yhden pipon. Ja ohje taas omasta päästä.