Minun on jo pitkään tehnyt mieli ommella kuopuksella vaippa. Nyt sain kaverilta Mummut M-koon vaipan kaavan. Kaverin ohjeiden mukaan ompelin ja hyvin onnistui. Oikeaoppisesti tämän olisi voinut ommpella hiukan toisella tapaa. Mutta tämä helpompi ja nopeampi tapa sopii minulle oikein hyvin...

1246729236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikkusiskon vanha pyjama pääsi kuopuksen vaippaan ulkopuolelle. Sisäpuolen ompelin  bambusta. Täyttöaukko lisäimuille takana. Ihka ensimmäinen ompelemani vaippa.

Varoituksen sana. Tähän jää koukkuun.

1246729718_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten ompelin kaksi vaippaa tällä kankaalla. Kangas on vanhoja paikallisen kirpputorin löytöjä. Parin metrin pala käyttämätöntä kangasta. Kolmas samasta kankaasta on jo leikattu. Odottaa ompelua. Sisäpuolella samaista bambua.

Vaippojen imuina testasin harsoa ja pyyhkeistä ommeltuja imuja. Ihan hyvin tuntuivat toimivan. Meillä on aiemmin käytetty paljon harsoja lisäimun kanssa sekä sisävaippoja. Katsotaan miten sujuu näiden sisätäyttöjen kanssa kun täytyy erikseen täyttää nämä. Ainakin varmaan helpompaa kuin harson taittelu. Mutta nuo sisävaipat vaan ovat niin käteviä, kun ei tarvitse erikseen täyttää. En vain taida osata ommella sisävaippoja kiinteillä imuilla tai läpällä. Joten nyt on tyydyttävä näihin sisätäyttöihin. Ainakin nämä kuivuvat sisävaippoja paremmin. Ja päälle tietysti villikset.