Aamulla heräsin lasten kanssa miehen jo lähdettyä töihin. Esikko kurkisti tapansa mukaan verhojen raosta ulos. Ilma oli pilvisen harmaa, ei kuitenkaan satanut. Tepsuttelimme alakertaan ja riisuin kuopuksen vaipan, esikon katsellessa vieressä. Ilma oli edelleen tylsän harmaa. Esikolle on tärkeää nähdä kuopuksen vaipanvaihto.  Pissatan kuopuksen hyvällä tuloksella pieneen pottaan. Kuopus jäi ottamaan ilmakylpyjä. Esikkokin halusi jäädä olohuoneeseen, kun pikaisesti käyn aamupisulla. Käsiäni pestessä kuuluu hirmuinen jyrähdys, kuin puu olisi kaatunut talon päälle. En tosin tiedä millainen ääni siitä tulee...
Ukkonenhan se siellä jyrisi aivan yllättäen. Esikko tietysti pelästyy ja juoksee vessaan hädissään. Irrotettuani töpseleitä ja haettuani saappaat sisälle jyrisee vielä muutaman kerran. Samalla sataen hirmuisesti vettä. Sitten ukonilma loppuu yhtä nopeaan kuin alkoikin. Alkaa sataa rakeita. Esikon kanssa ihmetellään ikkunasta, kuinka rakeet pomppivat maassa. Menemme ulko-ovelle vielä kurkkaamaan. Pihalla virtaa pieniä puroja, kun maa ei ehdi imeä kaikkea vettä ja rakeet pomppivat. Tulemme takaisin olohuoneeseen ja esikko kaataa kuopuksen pissapotan vahigossa lattialle. Haluaa pissattaa nukkeaan. Kuivaan lattian esikolle jupisten. Alkaa paistaa aurinko. Tätä kaikkea mahtuu kotiäidin puolituntiseen.

Eilen mummin kysyessä. mitä esikko haluaa  kolmevuotissynttärilahjaksi. Esikko kertoi haluavansa mansikoita. Ihana esikko, mansikoita, tuo toive toteutuu varmasti. Pieni laatikko kuulemma riittää, ihana lapseni.
Tänään meille myös muutti Dinko. Kesken aamiaisen Dinkolle piti pilkkoa leipää. Kun kysyin mikäs se Dinko on, ihminen, koira, kissa, hevonen.... Äidille vastattiin kuin tyhmälle, dinkolapsi, ei siis lapsi vaan dinkolapsi, no niin tietysti. Mitenkäs se äiti ei tuota tajunnut.

1650459.jpg
Esikko kastelee äidin kukkapenkkiä, silloin kun oli niitä ihanan lämpimiä päiviä. Tein tuossa keväällä esikolle lakin ja kietaisumekon, taas Juju-kirjasta. Kankaana verhojen jämät (kukkakuvioinen) ja pikkusiskoni vanha helmalakana (valkoinen).