Mies on koko viikonlopun töissä. Olisi syytä tulla hyvät ylityökorvaukset, käy kalliiksi kun joka päivälle ei riitä kyläilypaikkoja ja sitten suunnistetaan kirpputorille. Onneksi sentään vaan kirpputorille. Ja me tytöt saatiin auto eilen lainaan, suunnattiin aamupäivällä kirpputorille. Tietysti sille kirpputorille, jossa on pallomeri. Vois sitä riemua (ja riehumista), kun pääsi leikkimään ja kuopus "eikkii". Ihan ihmettelin kuinka nätisti lapset käyttäytyivät kirpputorilla. Kuopus reissasi selässä ja pyysi vain välillä "näytä" kun esikon kanssa katseltiin jotain. Ja esikko halusi ehdottomasti istua kärryissä.

Esikolle peli. Ehdittiin jo kuopuksen nukkuessa testailemaan. Esikko lähti mummolaan yökyläilemaan ja pakkasi pelin mukaan. Neidistä on tullut varsinainen kyläluuta. Ennen kesää ei ollut toivoakaan, että esikko olisi mennyt yökylään.

Tyynyliinat. Lapset tykkäävät kovasti leikkiä peitoilla ja luulen, että kun saavat oman huoneen niin laitan sinne pinon peittoja ja ison kasan tyynyjä. Ja tietysti tyynyihin näitä ihanuuksia päällisiksi. Kunhan vain tuo talo valmistuisi. Ja saisivat sen huoneen. Aluskate on jo päällä, mutta työmiehet tekevät vielä muuten taloa ulkoapäin valmiiksi. Aika harvakseltaan on nyt näkynyt. Hiukan ärsyttää, varsinkin kun tuosta ikkunasta näkyy suoraan talolle ja pakosta aina näkee, ei tänäänkään ketään. Sitten ei ärsytä, vaikka tapahtuisi hitaasti jos voisi syyttää vain itseään. Ja omaa laiskuuttaan... Huonoja puolia, kun asuu talotyömaan vieressä, ei pääse hetkeksikään unohtumaan.

Muuten tähän mennessä taloprojekti on mennyt yllättävän hyvin. Ja joissain kohdin jopa positiivisia yllätyksiä.

Esikolle takki, bunukka desing Anja-Kaisa Rehbinder, made in Finland. Aika hauskainen.

Esikolle H&M:n mekko.

Esikolle Me&I:n pöllöpaita, pieni tahra löydettiin, mutta tuo kuosi on niin valloittava, että ostettiin silti. Vaikka oli kyllä hiukan ylihintainen, kun kerran oli pieni tahra. Tahra oli selässä ja aika huomaamaton. Ja kohta niitä tahroja taitaa olla enemmänkin ja voi olla että alkuperäinen tahra on jo pesuissa kulunut pois. Näin on käynyt monen tahran kanssa. Kuopukselle olen joskus aiemmin löytänyt kirpparilta samanlaisen pöllöpaidan. Niin valloittava.

Esikon nukelle vaatetta ja...

tuttipullo.

Kuopukselle bodi, on kyllä oikeasti kauniimman värinen. Tuo salama niin imartelee näitä kuvia, ilman taas tulee liian suhmuraisia.

Kuopukselle paita.

Kuopukselle Me&I:n mekko ja paita. Mekossa edessä helmassa pienet tahrat, mutta eivät haittaa käyttöä. Voipahan pitää hyvin arkivaatteena, eikä tarvitse pelätä jos kuopus vaikka vähän askartelee. Eli liimaa tai piirtää enemmän itseään kuin askarteluaan. Minä niin tykkään tästä kuosista, aivan ihana.

Kuopukselle vielä vähän iso paita, kuin uusi.

En tiedä miksen koskaan kuvaa tänne kirjalöytöjä. Mutta niitäkin usein ostetaan kirpparilta. Tämä löytyi myös eilen.

Vielä muutama vanhempi löytö, jäänyt aikoinaan vaan kuvaamatta. Ovat tainneet vaan löytyä joskus jonkun muun reissun yhteydessä kun pikaseen on poikettu kirpparilla. Popin paita kuopukselle. On oikeasti mekko mutta käy kuopukselle paidaksi.

Kuopukselle yöpuku.