Muutama viikko sitten minun käsveska meni ja hajosi. Neljä vuotta se kestikin yhtäjaksoisessa käytössä. Mies tuon osti joululahjaksi neljä vuotta sitten. Käytin laukkua vielä, kun ei muutakaan ole ollut. Mutta tänään meni hermot, kun laukku ei pysynyt enään kiinni, aina sai pelätä että kukkaro ja muut ryjät tippuvat tai lähtevät jonkun pitkäkyntisen matkaan.

Laukusta hajosi tuo kiinnityssysteemi. Oli rima aika korkealla tämän laukun jälkeen. Kun ei ole nyt varaa uuteen omatunnolle,kukkarolle ja silmille sopivaan laukkuun, niin on syytä kaivaa ompelukone kaapista. Mikään kangas ei miellyttänyt silmää, tai tuntui ettei sovi minun käsveskaan. Sitten sen keksin, makuupussistahan tuokin on ommeltu... Ja muistin, että minulla on jossain vanha makuupussi. Ei mitään vuorikankaiden kanssa pelaamista. Koeversiota kehiin.

Koeversiosta tuli kerrankin niin onnistunut, että pääsi heti käyttöön. Vanha kirpputorilta löytynyt aikuisten makuupussi pääsi laukuksi. Minulla olisi toinenkin makuupussi, en vaan raaskinut tehdä siitä koeversiota. Ehkä teen siitä toisen käsveskan tai sitten jotain muuta.

Esikko vielä esittelee käsveskan. Ensin leikkasin kulmikkaamman laukun, mutta sitten pyöristin alareunaa ja hiukan kavensin tuolta yläosasta. Kokoluokka suunnilleen tuon vanhan käsveskan kokoinen. On ollut niin sopivan kokoinen ja mallinen laukku. Sitten malli olikin jo aika samanmoinen kuin vanhassa käsveskassa. Kirppikseltä löytynyt nappi vielä pitämään laukkua kiinni ja niin laukku olikin jo valmis käyttöön.