Käytiin eilen pitkästä aikaa kaupungilla. Ostin itselleni käytetyn saumurin.

Ja innolla tietysti testailin heti. Kuopukselle taaempana näkyvät raidalliset lisäimut harson väliin. Esikkokin on jo muutaman kerran kommentoinut kuopuksen lisäimuja: äitin tarttis ommella uusia vanhat on vähän jo rikki ja jatkaa niiden laittamista kuivumaan. Ja käytiin kylässä viikonloppuna ja minua hiukan hävetti kaivaa toisesta harsosta todella rikkinäistä lisäimua toiseen imuksi. Päikkäreille piti saada paksumpi vaippa. Ei tainnut innostaa kestojen pariin pienen vauvan äitiä meidän komiat kestot... Muumit toimittavat talouspaperin virkaa. Meillä ei ole moneen vuoteen enään ollut talouspaperia muutenkaan. Vanhat pyyhkeet saivat lisää käyttöikää. Raitapyyhkeen käytin loppuun, laitoin sitä myös tilkkupeiton sisälle, anopin miehen vanha. Muumipyyhe kirpputorilta, alkoi hajoamaan saumoistaan.

Löysin joskus aikoja sitten kirpputorilta Nanson paidan koossa L. Paita oli liian suuri. Pienensin paitaa hiukan turhan ronskisti. Mutta tänään ollut käytössä ja varsin mukava päällä. Saumuri toimi edelleen moitteettomasti.

Kaupunkireissulta ostin myös Jukka puulelujen helistimen kuopukselle ja kyselin myyjältä saman valmistajan aakkospalikoita. Ovat kuulemma sitten kalliita, lupasi kuitenkin kysellä niitä. Jos minä ostan lapsilleni uusia leluja kerran tai kaksi vuodessa, niin minulle on liki aivan sama mitä maksavat. Hyllystä kuulemma löytyy toisen valmistajan aakkospalikoita, mutta minä haluan kotimaisia (kalliita) palikoita. Kiitos. Saatiin miehen kanssa hyvät naurut kotimatkalla tämän myyjän sanomisista... Aiemmin olen metsästänyt tätä helistintä kolmesta eri lelukaupasta.