Nyt on puut kaadettu ja karsittu. Runkopalat omaan pinoon, paksummat oksat omaan pinoon ja ohuet oksat silputtu oksasilppurilla. Ja kun väsyimme seisomaan oksasilppurin vieressä, mies poltti loput. Hyi, pikkuisen tuhmaa..
1862050.jpg
Seuraavan innostuksen iskiessä pitäisi purkaa nuo kaksi kuvassa näkyvää ulkorakennusta. Toinen on täynnä polttopuita ja toinen sentään lähes tyhjä. Ei ainakaan käy aika pitkäksi.

Me tytöt lähdimme kyläilemään oksienpolton ajaksi, mutta pääsihän esikko sentään sammuttamaan... Tuo kastelu onnistui kyllä ihan ilman apuakin, ainoastaan minä olin vaarassa kastua kuvatessani.
1862072.jpg

Puunrungot kasassa, takana ainakin alkuun säästettävä vanha sauna. Josko joskus innostutaan laittamaan tai muuten hyödyntämään, nyt toimii puuvajana.
1862099.jpg

Ja vielä polttopuiksi kelpaavat oksat. Takana näkyy kunnostuksen ja siivouksen alla oleva vaja.
1862117.jpg

Vielä pitäisi saada puut talveksi pilkottua ja suojaan.

1862130.jpg

Mutta nyt on talon tieltä puut kaadettu. Taitaa vaan kasvaa jo uusi metsä tilalle ennen kuin päästään rakentamaan. No onpa sitten uudet polttopuut... Ei kyllä uskalleta ottaa niin suurta lainaa, mitä nykyisillä kustannuksilla pienikin talo maksaa. Jatketaan säästämistä ja toivotaan jotain järkeä noihin rakennuskustannuksiin tai edes jotain tietoa lainan korkojen suunnasta. Ollaan siis pankissakin vierailtu. Jatketaan odottelua ja katsellaan maailmanmenoa, lähinnä tältä rakentamisen kannalta. Kaikesta huolimatta on kyllä hyvä mieli, kun saatiin tuo talon paikka tyhjäksi. Ja ihan itse. Hyvin sujuu lasten kanssa, no joo, ainakin onnistuu. Suurimpien puiden kaadossa olivat naapurin isännät mukana. Kiitos heille.