Kuopus kun ei ole vielä oppinut täysin kuivaksi, niin annoin itselleni luvan ommella vielä vaippoja. Ja esikoinen tarvitsi vielä pitkään yövaippaa, vaikka päiväkuiva olikin jo 2 vanhana. Niin ehkä vaipoille on vielä pitkään käyttöä.

Jo monta kuukautta sitten valmiiksi leikattu vaippa, vihdoin sain ommeltua. Samalla kaavalla kuin aiemmat vaipat. Päälikangas kirpparilta ostettu pyyhe ja sisäkangas mummon vanha pyyhe. Kuopus yleensä ilmoittaa heti kun vaippa on märkä, jolloin sisäkankaalla ei nykyisin enää ole merkitystä. Jotenkin tuon pyyhkeen kuviointi sopii minusta kivasti vaippaan.

Sitten apinalle apinavaippa. Meidän kuopus on ihan mahdoton kiipeilijä ja toisinaan kutsutaan kuopusta apinaksi. Aiheutti hieman nolon tilanteen kahvilassa. Esikolla on varsin kuuluva ääni ja apina kiipeili taas... Ihanaista joustofroteeta Sampsukasta päälikankaana. Sisäkankaana ja tukikankaana vauvan lakana, esikon äitiyspakkauksesta.

Luulin jo käyttäneeni kaikki vähänkään isommat palat tätä ihanaa kangasta. Mutta vielä löytyi muutama  pala,  kaksi yhdistettynä riitti juuri ja juuri vaipaksi ja sain kuviotkin kohdistettua. Tuurilla palat osuivat hyvin toisiinsa. Ei ollut  mahdollisuutta asetella paloja muuten. Sauma osuu tuohon eteen, samaan kohtaan kuin tuo ryppy kuvassa. Sisäkankaana mummon vanha pyyhe ja tukikankaana samaista lakanaa kuin apinavaipassa. Näissä kahdessa viimeisessä kaavana jo aikoinaan esikkoa palvellut, jonkun itse tekemä vaippa pienin muokkauksin. Ollut hyvän mallinen molemmille tytöille. On vaan sisävaippa ja nämä ovat sisätäyttöjä, mutta pikainen testaus ainakin vaikutti mallin olevan kuopukselle ihan hyvä. Sain myös yhden pussukan ommeltua valmiikis, mutta se menee mahdollisesti lahjaksi, joten sitä en vielä esittele.

Esikolle kierrätettynä, mutta puhtaana tullut paita. No ei ollut puhdas enää esikon käytön jälkeen. Hihat olivat aivan likaisen harmaat. No hihat poikki ja paidasta tuli T-paita. Saumurilla vaan ompelin, etteivät hihat purkaannu. Ja T-paita lähtee odottamaan kuopuksen kasvamista. On esikolle jo liian pieni.