Kyllä on valikoimat pienet, kun yrittää etsiä kotimaisia vaatteita lapsille. Mutta kaikki tarvittava löytyi avainlipputuotteina. Ei täydellisen kotimaista, mutta edes suurelta osin.

Kuopukselta puuttuivat villaiset pitkikset ja esikolta villainen kerrasto.

Molemmille ostettiin värjäämätöntä ja valkaisematonta Ruskovillaa aluskerrastoiksi. Kuopukselle olenkin löytänyt kirpparilta Ruskovillan aluspaidan 0.25€ hintaan jo kesällä. Jotenkin tuntuu kivalta käyttää näiden myrkkyuutisten jälkeen lasten ihoa vasten mahdollisimman myrkytöntä, värjäämätöntä ja valkaisematonta kangasta. Joo hihhulointia ehkä jonkun mielestä, mutta elämä on. Ja lämpimätkin kuulemma ovat. Itsellekin olisin ostanut kerraston, jos olisin raaskinut.

Esikko oli vailla talvikenkiä ja tylsän tavalliset Kuomat löytyivät, myös avainlipputuotteena. Lämpimät ainakin ovat ihan oman testauksenkin perusteella. Rumat mutta lämpimät kengät muutavan vuoden kokemuksella omissa jaloissa. Kyllähän noissakin jokin kosteussuojakäsittely on, mutta ovat edes kotimaiset. Kotimaisia nahkakenkiä tuskin esikolle löytyy "kaupunkikengiksi", mutta täytyy yrittää löytää edes mahdollisimman myrkyttömät. Pientä haastetta kenkäostoksille...

Sitten löysin kaupungin Ruohonjuuresta Ole Hyvän pyykinpesuainetta täyttöpullossa. Ihan luksusta. Shampoo ja tiskausaine meiltä löytyykin jo täyttöpullossa. Nyt pääsee testaamaan kotimaista Ole Hyvän pyykkäysainetta, olisi syytä olla toimivaa.