Meidän taloon ei enään sada sisälle, hiukan luksusta. Räystäät työmiesten pitäisi vielä laittaa, sitten itselle jää kattotiilien latominen katolle. Nyt ei saada käsiteltyä noita räystäslautoja, kun on pakkasta. Mutta eiköhän nämä pakkaset kohta lopu tai sitten on mentävä lainaamaan jonkun autotallia. Sitten talo näyttääkin ulkopuolelta jo aika valmiilta. Samoin muutama ikkuna puuttuu paikaltaan ja ulko-ovet. Mies on tehnyt kävelysiltaa talon sisäkatolle vai miksiköhän sitä kutsutaan. Pääsee sitten myöhemmin puhallusmies puhaltamaan villat tuonne sisäkattoon. Ja muutenkin sitten kulkeminen onnistuu tuolla.

Kuvaa talon sisältä. Aivan reunassa on kylppärin, saunan ja kodinhoitohuoneen paikka. Siellä on tuota sepelin näköistä. Muuten tulee tuolla tuulettuvalla alapohjalla. Nyt ollaan suurimmat saatu siivottua tuolta talon alta. Täytyy vielä vähän tilata betonia noihin suurimpiin kuoppiin talon alla, kun muutamaan kohtaan vesi hiukan kerääntyy. Talon ulkopuolella kun ei ole vielä salaojitusta. Toivottavasti sitten ei enään muutenkaan kerääntyisi vettä talon alle. Kun saadaan talon alus vielä valmiiksi ja tuo kävelysilta, niin sitten alkaa tulla sisällekin jo jotain näkyvää. Meillä on ollut vähän naftisti nuo työmiehet paikalla nyt, vaikka toisin oli sovittu. Täytyy sanoa, että hiukan ärsyttää. Putkia odotellessa. Mukavia miehiä, ei siinä mitään, mutta odotellaan mihin sitä kiire on. Aika paljon puuta menee yhteen taloon. Puuta on muutenkin pyritty käyttämään niin paljon kuin mahdollista, toiset ei tykkää, mutta me on tykätty sekä ulkonäöllisesti, että noin niinkuin ekologisesti ja kotimaistakin vielä ja aika turvallinenkin materiaali, ei haittaa jos lapset on mukana auttamassa. Mutta huomaattekos ikkunat on jo paikoillaan, kohta pääsee mittailemaan verhoja. Ehkä ensin kuitenkin olisi syytä laittaa pellavat eristeiksi ikkunoiden väleihin ja ikkunoiden karmitkin ehkä vähän auttaisivat etteivät verhot lepattaisi niin kovasti. Laitettiin hirsien väliinkin pellanauhaa, vaikka semmoista muovinauhan tapaista nykyisin kai yleensä käytetään. Punamulta vähän houkuttaisi ulkomaaliksi, jos talo maalataan. Minä voisin jättää kokonaan maalaamatta, mutta katsellaan jos kehikko jää kovin kuraiseksi tai jos mies haluaa punaisen tuvan ja perunamaan. Mutta minä haluan sitten punaisen  talon. Mutta se on sitten muutaman vuoden kulutua.

Jotain editystä sentään on tapahtunut. Edelliskesänä samassa kohdin näytti tältä.

Ja tältä.

Ja viime keänä tältä. Hidastahan tämä on lasten kanssa, mutta pikkuhiljaa. Tosin jos oltaisiin rikkaita niin... mutta kun ei olla niin itse on tehtävä niin paljon kuin kykenee.

Ihanaa muutamana päivänä ei ole satanut vettä. Huvittaa jopa ulkoilla. Ihanaa.